Vælg en side

Jeg er blevet glad for min blog ! Takket være Julie Lahme ! julialahme.dk

Hun holdt et foredrag om at skrive på blog!

Det inspirerede mig til at få genoplivet min blog, og komme igang!

Jeg får hver dag masser af oplæg i mine tanker – og nu får jeg også skrevet ! Ikke hver dag, for nogen  oplæg i mine tanker, sletter jeg igen !

Men jeg skriver, fordi jeg mener, at også mine betragtninger har en værdi !
De er også med til at sætte nutidens glæder, bekymringer, ideer og holdninger  på dagsorden, og læserne kan læse dem eller lade være !

Jeg skriver ikke til et bestemt publikum og det har jeg det rigtig godt med !

Det giver mange muligheder for den skriver ! Det er min dagligstue, og sidder man i sin stue, alene eller sammen med andre, er man jo optaget af mange forskellige emner !

Min blog er min dagligstue og jeg elsker at få besøg !

Den tid vi lever i lige nu er spændende, global, rummelig og mangfoldig ! Men den er også sårbar, skrøbelig og farlig !

Det kan jeg altsammen skrive om, og det er forløsende og en god proces for læring og skarphed i sine meninger !

Fornylig så jeg filmen “Dyrlægens plejebørn” med Dirch Passer ! Det er længe længe siden jeg har set en film med ham ! Han er og var min helt store helt. En skuespiller med et enormt talent !

Længe har jeg tænkt, at min generation har sat meget over styr i vores tid ! Det gælder mange af vores værdier og dermed også en del af vores helt almindelige moralkodeks ! Det gælder vores dømmekraft og fornuft ! Det gælder vores rovdrift på vores planet, hvor den over de sidste 40 år er kommet helt ud af kurs ! Det gælder vores forbrug og vores behov for her og nu, at kunne få alt det, man tror man har behov for !

Det afsæt, der lige nu er afstukket af de store magthavere og tidens tendenser, bliver under alle omstændigheder ikke ved, for den vil på et eller andet tidspunkt kollapse. Kursen er helt forkert og vi må hurtigst muligt få den i et andet spor !

Der er mange steder at tage fat !

I “Dyrlægens plejebørn” er der nogen interessante og for mig mindeværdige klip !
F.eks. er der klippet med inseminering af en ko ! Hold da op, og det viste de dengang i 1968 ! En kostald så sådan ud dengang, og den kunne ernære en familie ! Og jeg kan godt huske, når inseminøren kom ! ( jeg ville ikke se på det dengang)

En nyretransplantation er også på tapetet i filmen, og må have haft en betydning for folks samtaler om emnet dengang !

Landskabet præsenteres også ganske som jeg husker det fra min barndom!

Og jeg spekulerer nu på, hvad vi gjorde af affaldet dengang, derude på landet ? og i byerne ?

Dengang var produktionen af affald ikke så stor ! Af flere grunde selvfølgelig ! Der var ikke det store antal af produkter,  emballager, elektronik og apparater i forhold til nu, og det der var, var ikke noget man lige smed væk ! Gik det i stykker, blev det repareret ! Til gengæld blev kemikalier smidt og spredt uden tanke på, hvad man smed rundt med!

Så idyllen, som præsenteres i filmen, havde endda nogen slagsider !

Jeg bliver for en stund i idyllen, og tænker romantiske tanker om et samfund med nærvær, hjælpsomhed, intet madspild, kvalitetsproduktion, tid, ren natur og gode værdier !

Ja ja det var Dirch og tresserne !