Vælg en side

Efter en lille tur i haven, hvor man kan mærke, at foråret er lige om hjørnet ! Fuglene synger lidt højere, der er mere lys og der melder sig en trang til beskæring, så tænker jeg, at det er en skøn natur vi har her i Danmark ! Jeg er glad for at bo på landet, tænker jeg !

Jeg skal præsentere en spandedekoration i dag ! Det er fint og vi får en god skraldesnak om spild, overflod, sortering og et sted i nærheden, hvor man ikke skal grave dybt for at finde et køleskab eller et komfur ! Over stedet er der nu græs !

Jeg får fortalt, at vedkommende netop har hørt i radioen, at det er spild af tid at sortere! Brænd det hele af ! Jeg er målløs ! Iler hjem for at undersøge sagen nærmere, og ganske rigtigt er det dagens råd fra miljøøkonomisk råd ! Jeg ser indlægget i DR ! Vi skal bare købe nyt, for det er mere lækkert, og vi skal ikke tænke på at sortere vores affald.

Det er en hån mod hele den bæredygtige tankegang, og det savner enhver form for seriøs dokumentation. I forvejen har man i mange år diskuteret, om vores klima var ved at tage skade af al den CO2 ! Man kunne ikke blive enige om hvor galt det stod til ! Nu kan man så se og mærke virkeligheden i flere og voldsommere storme, oversvømmelser, polernes smeltning og temperaturstigninger!

Vi kan også se hvordan vores samfund hver dag producerer en masse, som aldrig bliver anvendt ! Vi overproducerer for at holde nogle hjul i gang, og fordi vi ikke kan finde på andet at lave ! Vi kan altså ikke tænke nyt, når vi bliver ved med denne proces !

Miljøstyrelsen går ind for mere bæredygtighed og med nyt affaldsdirektiv bliver sortering ikke et valg! Hjørring kommune er godt foran med deres NULSKRALDSPROJEKT !

Går vi ud over landets grænser til USA, kan vi i 2008 læse om Wal-Mart, verdens største firma målt på omsætning, deklarere grøn revolution !

Det var koncernens øverste chef der deklarerede flg: ” Hvad hvis vi brugte vores størrelse og ressourcer til at gøre dette land og denne klode til et bedre sted for os alle : kunder, medarbejdere, vore børn og ufødte generationer ? Hvad ville det indebære ? Ville vi kunne gøre det ? spurgte han og svarede selv ved at sige : GRØN REVOLUTION ! “
“Målene er enkle : 1. 100%vedvarende energi 2. At skabe NUL affald 3. At sælge produkter, der understøtter vore ressourcer og miljø !” ( kilde: Jørgen Steen Nielsen : En lille fortælling om overlevelse s. 65 )

Om det holder eller udvikler sig rigtigt for Wal – Mart vides ikke, men det er blevet sagt, og især efter Katrina stormen, må der vel også være flere, der siger eller tænker, at vi mennesker skal gøre noget andet end det vi hidtil har gjort !

Vi har brug for positive påvirkninger omkring bæredygtighed, og ikke at der fremstår en eller anden særklog fyr med en mening ud i det blå og som først kommer på banen nu, hvor mange kommuner er i gang med langt mere sortering ! Mange skeptiske borgere, ser fornuften i at sortere sit affald. Nu bliver de igen smidt i tvivlens tankedyb!

Vi har brug for at se de mange gode eksempler på grøn tankegang og høre udviklende debatter og programmer.

Og vi har masser at lære endnu og det er enormt spændende og udfordrende ! Hvordan kan vi skille tingene ad, så det hele kan genanvendes ? Og hvordan bliver det industrielt behandlet ! Hvilke produkter kan vi få ud af at genanvende plastic ? Det er da at gøre noget andet !!! Kan vi snart køre i brintbiler ? Kan vi snart flyve med brint ?  Kan vi bygge huse på en helt anden måde ? Kan vi komme af med overproduktion af oksekød? toiletpapir ? mælk? smør? vaskepulver ? færdiglavede salater? stearinlys ? osv. osv. osv.

Så op med hovedet du ! Vi vil gerne gøre noget andet !