Vælg en side

Ønsker for 2015 

Det er stadig Januar og nu er det også hvidt udenfor. Det er ikke for sent at komme med ønsker for det kommende år.

Jeg ønsker mirakler. 

Jeg ønsker at de der er ansvarlige for den skæve og ulige økonomiske, sociale og medmenneskelige fordeling af vores ressourcer får en højere moral. Både nationalt og globalt.

Jeg tænker på politikere, ledere, firmaspekulanter, smarte business agenter, snæversynede fanatister og bureaukrater som er ansvarlige for mangel på ordentlighed, ansvarlighed og dialog.

Ser man lidt tilbage på 2014 er der mange af den slags eksempler. Goldman – Sachs er en af dem, Ukraine og Syrien, Affaldsbjergene i det indiske ocean, integrationskulturen, fup og svindel for at slippe for skat og en del skrivebordsbeslutninger der ikke kan holde til virkeligheden, såsom en del af de vedtagne reformer i den danske politik, herunder skolereformen.

Der er mange der bør have en dårlig smag i munden, som er det man siger, når man ikke synes der handles med rent mel i posen. Jeg mener Nestlé, Goldman- Sachs, Bjarne Corydon, Ukraine forhandlere, Bill Gates, Henning Dyremose, Shell og mange andre burde ha´et andet mindset.
Hvordan ville det se ud, hvis en person der kunne få 80 -100 mill. i gyldent håndtryk sagde: ” Nej det skal jeg ikke ha`. Disse penge lægger jeg direkte i statskassen eller et andet sted, hvor de gavner mange flere mennesker.” ? Hvilket løft for moraldannelsen.

 Det er blot en anden tankegang der skal til. Den hedder moralsk tankesæt. Det er en stor mangelvare i verdensøkonomien i dag, og det var det også i går og i forgårs.

Der er penge nok i hele verden til at alle kunne leve bedre. Der er penge og folk nok til, at vi alle kan få ryddet vores affald ordentlig af vejen, og der er penge nok til en ordentlig miljøpolitik globalt set.
Det skal vi blive ved at gentage.

Dronning Mathilde af Belgien åbnede d. 17. Januar 2015 en debat om Kultur og Udvikling i Bruxelles i anledning af det europæiske år for udvikling. Jeg hørte ikke talen, men har læst at Brundtland rapporten blev nævnt. Det er jeg glad for.

Jeg mener at vi har fantastiske udgangspunkter i Brundtlandrapporten fra 1987 og UNESCOS, Treasure within fra 1996.

Brundtlandrapporten beskriver behovet for at gøre noget for fællesskaber, vores klode og opgør med grådighed og spekulation.

UNESCOS Treasure Within beskriver hvordan vi bør tænke holistisk læring ind i alle dele af samfundet over hele kloden, og hvordan vi kan skabe livslang læring for alle.
Den bygger på fire søjler: Learning to be, Learning to do, Learning to know og Learning to live together.
Alene i de fire søjler er der så meget godt for os alle.

Der er helt sikkert mange flere grundlagsbeskrivelser, men både Brundtland og UNESCOS bud er rigeligt til at skabe en bedre verden.

Jeg ønsker de skal få ny popularitet.

Så mit ønske for 2015 er mere af Brundtland og UNESCO.

Godt nytår.