Vælg en side

Vi fyldes ofte af dystre, bekymrende og mørke analyser, påstande og meninger.
Jeg kan selv finde på at skrive lidt mørkt og kritisk, og “nu må der snart ske noget” sprog.

Jeg vil helst skrive lyst og motiverende, selvom det engang imellem kan være svært.

Det er rart at skrive, at selvom verden flyder med plast affald, så er der gang i udviklingen af genanvendelsen af plast, og der er steder i verden hvor man ikke har plastposer til indkøb.

 alisonsadventures.com

alisonsadventures.com

Plastbranchen er med til både debat og udvikling på området. Deres dagsorden er genanvendelse, begrænsning af forurening og udvikling af nye produkter.

Det er også rart at skrive, at vi alle kan bidrage til mindre plastikforurening, og det giver en god følelse at gøre netop dette.

Vi kan sortere mere plastik. Lige nu er det bedst at sortere det i hård og blød plastik, er man i tvivl om hvordan, kan man kigge på kommunens affaldshjemmeside. Der er de fleste kommuner helt opdateret med hjælp til sortering.
Man kan nedbringe sit eget plastikforbrug. Medbring indkøbspose hver gang du handler ind.
Brug mindre plastfolie i husholdningen. Dæk tingene med et rent visketykke eller anvend plastbokse.
Man kan tale med sin dagligvarebutik om hvor opmærksom man er på plastikforbruget, og måske sende påvirkninger ud. Er vi nok der gør det, vil der efterhånden blive mere fokus på plastemballage, poser osv.

Hvert år producerer vi 400.000 tons plastaffald. Næsten 200.000 tons bliver smidt ud til forbrænding.
Vi genanvender en del, og bliver vi endnu bedre til at sortere vil det betyde flere arbejdspladser og et renere miljø. Der er flere kommuner der er igang med at udbrede plastsortering. Der er stadig udfordringer, men fokus på plast er blevet meget større.

( fra plast.dk)

En af udfordringerne er blandingsprodukterne af plastik. F.eks. emballage med både metal og plast. De ryger i forbrænding og det må producenterne gerne arbejde med, og det gør de også.

Rigtig god plastiksortering.

følg også www.facebook.com/plasticchange?fref=ts  på facebook. En ekspedition der analyserer, påviser og udbreder viden om de store affaldsøer af plastik.