Vælg en side

http://www.friendsofgaviotas.org/

På dette link finder du en fantastisk historie. Den er spækket med smitsom glæde, inspiration og entusiasme.

Jeg er i den heldige situation, at jeg har fået mulighed for at låne Gunter Paulis bog, ” Blue economy” og en af de første fortællinger er den om Gaviotas.
En fortælling om en ørken der blev til regnskov. En fortælling om et nedbrudt samfund, der fandt en ny vej og blev selvforsynende, stærkt, sundt og kreativt.
En fortælling ingen troede var mulig.
Grundlæggeren Paolo Lugari påbegyndte omvæltningen i 1971. Vichada ørkenen skulle omdannes til et bæredygtigt samfund.
Allerede i 60´erne havde Paolo besøgt området og han fandt en afsides landsby. En landsby i en ørken. Folk var syge, der var ikke rent drikkevand. For at komme til byen, skulle man passere tjekpoints, da der herskede volsomme tilstande i byen, med vold og kriminalitet. Et sted ingen ønskede at være.
Det var netop sådant et sted Paolo havde drømt om at finde. Han ville finde det hårdeste og værste sted i verden, og omdanne det til et bæredygtigt samfund. For sit indre øje så han en blomstrende landsby og et stærkt fællesskab. Det blev til virkelighed.
En fuldstændig ubrugelig jord fik han omskabt til regnskov, og nu er der 200 indbyggere i landsbyen. De er fuldstændig selvforsynende og anvender harpiks fra et bestemt fyrretræ som benzin.

http://www.treehugger.com/natural-sciences/las-gaviotas-a-sustainable-community-cut-off-from-the-world-almost-40-years-ago.html

I dag er der ingen våben, intet fængsel, intet politi og ingen borgmester.

En fortælling vi alle kan lære af. Vi kan lære at intet er umuligt. Vi kan lære at skabe et samfund uden vold og kriminalitet. Vi kan lære meget mere om mulighederne for at leve mere bæredygtigt, og vi kan blive mere bevidste om alt det vi kan bidrage med.

I bogen ” Blue economy” er der flere fantastiske fortællinger og nogle af dem deler jeg her.

God læsning.