Vælg en side

Den lille skønne baby er klædt fint på, for den skal på tur med mor og far. Babyen fastgøres i bilen og barnevognen ligger sammenklappet i bilens bagagerum.

De ankommer til nogle venner, der har et nyt hus med mange fine møbler. Nye gardiner, nye sofaer og alt i smart design.

Det et er som det skal være, hvis det ikke lige var for de skjulte gifte, som den lille baby helt uvidende er i selskab med.
Det er FLAMMEHÆMMERNE. Det er bromatomer og halogener, der indgår i den kemiske proces til fremstilling af dette

stof.

Det er ikke noget der tales særligt højt om, men undersøgelser viser, at de er repræsenteret i vores hjem. De findes i vores madrasser, rør, isolering, tøj, møbler, plastikprodukter, babyudstyr, gardiner og hvor vi ellers kan kigge rundt i vores hjem.

Giften er farlig og den er målt i blod, urin og brystmælk. Den mistænkes for at være kilde til alvorlige sygdomme.

Vi ser den ikke og selvfølgelig tænker vi ikke i hverdagen over hvilket giftrum vi befinder os i, og desuden er det ikke en viden, der er let tilgængelig.

Mats Nilsson har været til møde med Ikea, for at præsentere et helt giftfrit Flammehæmmer produkt baseret på rester fra vinproduktion. Jeg håber Ikea vil erstatte deres giftige flammehæmmere med Mats Nilssons produkt.
Han har brugt sin kemiske og historiske viden til at skabe et produkt, der ikke udsætter mennesket for unødig kemi samt bevarer og skåner miljøet.

Han kunne huske at hans oldefar spildte cider på sine arbejdsbukser og ved et flammeuheld gik der ikke ild der hvor der var spildt cider. Den erindring har han anvendt i opfindelsen af ” Molecular Heat Eaters ” ( MHE)

MHE vinder heldigvis frem. Opfindelsen er kommet i fokus mange steder og den har vundet innovationspriser fra 2003 til 2013.

Vi forbrugere skal efterspørge denne metode og som der står i Blue Economy s. 42. : ” Will consumers continue to ignore the havoc of halogens and bromines? ”

Det naturlige produkt med mindst lige så god effekt kan fremstilles af restprodukter fra citrusfrugter, vinproduktion og rosmarin. Råvarer der altid er tilstede og en metode til at anvende restprodukter til et nyt produkt. Det er BLÅ ØKONOMI og det kan gøre livet for os og miljøet meget meget bedre.

STOP anvendelsen af kemiske flammehæmmere.

Kilde: http://www.blueeconomy.eu/blog/flame-retardant/

Gunter Pauli :Blue Economy s. 42

http://www.trulstech.com/

 

Jeg anbefaler at kigge på kilderne, da de blot inspirerer endnu mere til forbruger engagement.

 

img_1900