Vælg en side

 

 

Erik er en samler. Han samler på aluminium.
Erik er en motionist. Han cykler rundt på sin egn og dufter naturens kredsløb, tænker over livet, planlægger dagens dont og fløjter en måske genkendelig strofe. Af og til stopper han op og fokus flyttes fra filosofi til konkret handling, når han mellem græs og brændenælder finder en forladt og forkastet dåse. Måske har den pantmærke, måske ikke. Måske er den flænset af en maskine – måske har den fornylig forladt sin ejermand. Måske er den dansk – eller tysk. En sjælden gang er den sjælden.

Erik samler den op. Han har poser med og samler troligt alt op. Der hvor han cykler, ligger der ikke noget aluminium og truer dyr og mennesker.

Eriks revir er stort. Han cykler gerne en omvej, for der kan måske være flere dåser på den næste vej, og ruterne skal passes, så der ikke hobes for mange dåser op. Hvis vi alle havde et lille revir at holde kunne vi holde hele Danmark fri for aluminium.

Erik er en af mange samlere. Men jeg kender Erik og derfor fortæller jeg om Erik og sender en masse gode tanker til alle andre samlere, der holder landeveje, biveje og markveje fri for aluminium.

Den lokale brugs har givet Erik en pris fordi han samler. En konkret taknemlighed – men vi er mange der priser Eriks indsats. Han har samlet 5-6 år og holdt op med at tælle efter 2500 dåser, som var nået efter 3 år. Nu er tallet nærmere 6000 dåser, hvilket svarer til 90 kg aluminium.

Han har bidraget til en miljømæssig gevinst på ca. 7 tons affald. Aluminium er nemt at genanvende og vi sparer ca. 80 kg affald hver gang vi genanvender 1 kg aluminium.

Eriks cykelture er en stor miljømæssig gevinst.