Vælg en side

Jeg er forbavset over at der ikke er specielt alvorlige reaktioner på DR´s udsendelse : “Varm luft for milliarder! “

Jeg havde forestillet mig at medierne vil have det på forsiden, og jeg havde forestillet mig, at der kunne være overskrifter som : Troværdighed er ved også at være en mangel værdi!  Politikerne er vel snart gennemskuet!  Hvornår går politikerne igang med at lave deres egen omstilling? Har den almindelige borger fået nok af politikere?
eller ” Regeringen vil debattere Co2 kvoter igen!”

I stedet var den store nyhed om et kendispars skilsmisse!

For mig var det næsten til at tude over! For det fortæller en masse om vores holdninger, afmagt og nyhedsniveau.

Hvad sker der?

Vi har et meget fagligt ambitiøst uddannelses behov ! Og alligevel er vores nyhedsniveau begrænset til et kendispars skilsmisse !

I “Varm luft for milliarder ” fremstilles Co2 regnskabet så grotesk, at alle politikere burde føle jorden brænde under sig ! Og det er ikke første gang! Co2 regnskabet er en stor gang svindel og det er kloden, der betaler og på et eller andet tidspunkt rammer det os alle.

Vores demokratiord er blevet fuldstændig til grin. Det ord hånes dagligt ! Hvert minut!

Og vi lader bare stå til ! Politikerne ser ikke, hører ikke, taler ikke OM DET ! Vores klode !

Der er måske allerede artikler, bøger og dokumentmateriale til en hel belægning på Storebæltsbroen, om vores klodes problemer, og med løsningsmuligheder!

Men det går med sneglefart at omstille vores liv på planeten! For de 40 -50 milliarder der røg i forkerte lommer, kunne vi ha´ fået hele vores land omstillet til grøn energi! Vi kunne ha´ haft et kæmpeplus på det grønne regnskab. Vi kunne ha´ haft en vidunderlig offentlig trafikkultur! Vi kunne ha´fuld beskæftigelse og grønne tage i byerne! Vi kunne ha´plus på tilfredshedsbarometeret, fordi vi gør noget !
Vi kunne ha´været grønne og med god samvittighed kørt i bil, brugt varme, el og spildevand.
Vi kunne været på 95 sortering af al vores affald, og vi kunnet ha´været foran på så mange områder indenfor grøn økonomi. Der ville ha´været plads til fejl og forsøg!

I stedet får vi mere frustration, mere Co2, mere løgn, mere tavshed, mere udenomsnak, flere regler og kontrol !

Det kunne ha´ klædt nogen medier, politikere og andre magthavere at tale om den udsendelse! Der er et forklaringsarbejde at gøre for politikerne, hvis de skal beholde bare en smule troværdighed.

Tak til Tom Heineman, Søren Steen Jespersen, Bo Tengberg og mange flere for den dokumentar.

Håber I får anerkendelse for jeres arbejde. Min har ingen betydning, men hvis magthaverne anderkendte og roste jer, ville det være stort !