Vælg en side

Hurra ! Hvor er det flot !

Nordisk Råds miljøpris til STOP SPILD AF MAD ! TILLYKKE !

En nonprofitorganisation, der arbejder for den omstilling, der er så nødvendig for os alle !

Alene i Danmark producerer vi 540.000 tons madspild hvert år !

Vi har gennem mange år vænnet os til den kultur ! Vi ønsker et stort udbud af madvarer i alle butikker.
Vi ønsker at kunne vælge på alle hylder til alle behov.

Vi smider nemt mad ud ! Producenterne producerer i alt for store mængder !

Hvis man ser hvad skraldefolket kan hjembringe, bliver man chokeret !
www.stopspildafmad.dk

Jeg har stor respekt for skralderne ! De peger i den grad på en problematik, der viser vores samfund i en nøddeskal. Der er alt fra kiks, kød, frugt, grønt, legetøj, dyner, senge, toiletpapir, smykker, mel og andre kolonialvarer, mælk,smør og meget meget andet.

Vi må ændre vores vaner ! det første der sker er altid, at man bliver opmærksom ! Nårh ja, det er jo rigtigt ! OG jeg ved at jeg også spilder mad ! En rest eller flere i køleskabet glemmes og pludselig er det for sent ! Men når vi begynder at tænke over det, forbedres vores handlemuligheder.

Det er den bevidsthed der skal til, for at ændre madspildsmængden !

Når jeg af og til kommer på kurser med indlagt frokost, så er det efterhånden for meget for mine øjne og mave at se det kæmpestore madbord. Det bugner med mad, og det kommer kun på bordet én gang! Så ryger det ud som madspild.

På et kursus oplevede jeg dog noget helt andet ! Det var på Thaisen hus ! Her fik man frokosten på et aflangt, svagt rumopdelt fad. De lækreste småbidder ! Der blev spist op ! Og som dessert var der små bitte glas med is ! Spist op ! Intet eller minimalt spild !
Det giver stor tilfredsstillelse som kunde at vide, at der også er tænkt over dette ! OG jeg vil anbefale den trend til mange andre konference og kursussteder

www.thaisenhus.dk