Vælg en side

Har vi nytænkning i vores regering?

Vi har nu haft vores regering i 2 år !

Vi har en ung regering og med kvinder på topposterne ! Vi lever i en tid med den nemmeste adgang til kommunikation! Vi lever i en tid, hvor vi som samfund er i en omstillingsproces. Vi bevæger os fra industri til viden til innovation.

Vi har en regering, der giver indtryk af, at de arbejder hårdt med mange opgaver hver eneste dag !
Vi har en regering, der laver reformer, med det formål at få landets økonomi i bedring !

De fleste politikere har en Facebook profil ! Mange af dem har også en Twitter profil!

Politikerne bruger profilerne til stemningskommentarer med billeder, lykønskninger eller valgpromovering! Som tak får de hundredvis af kommentarer fra borgere ! Kommentarer af mere og mindre lødig art ! Men under alle omstændigheder et talerør for den almindelige borger!

Jeg skriver også denne blog som almindelig borger, og det er en fantastisk mulighed !

Da regeringen kom til for to år siden, blev jeg glad og tænkte, at der nu kom helt nye toner !
Jeg forestillede mig en regering, hvor mange ting blev anderledes og åbent !
Jeg forestillede mig, at medierne blev brugt til dialog og dermed til en ny journalistisk tænkning!
Jeg forestillede mig at folkeskolereformen blev til ved en åben præsentation og med rammer for tillid, faglighed og mangfoldighed i en økonomisk ramme!
Der var dog en bidragsside på UVM, hvor man kunne indsende forslag ! Hvorvidt der blev lyttet eller læst har jeg ikke set resultatet af !

Jeg forestillede mig at der blev etableret helt nye kommunikationsstrategier ! F.eks. at statsministeren ikke holdt pressemøde, men at den statslige TV kanal blev anvendt til at alle ministre på skift kunne redegøre for deres politik, invitere gæster, være folkelige, være værter eller være gæster, blive udfordret eller hvad deres fantasi nu rakte til !

Jeg forestillede mig også, at spørgsmål kunne sendes ud i brainstorm ! Rundt om i landet, måske i regionerne, så de også fik mere synlighed, kunne der være brainstormskontorer !

Et eksempel på et spørgsmål til brainstorm kunne være : Vi skal have fornyet vores politik omkring beskæftigelsen. Rammen er uddannelse, beskæftigelse, love og den økonomiske ramme er x antal millioner!
Masser af borgere kan bidrage med spændende forslag. Ikke alle kan bruges, men der kan tegne sig et spændende anderledes mønster og måske med helt nye ideer.

Regionerne kunne nemt bruge FB som indgang til mødet med folket ! Eller de kunne få tid i regionernes nyhedsdækning !

Sikken en dynamik vi kunne få!! Et sprudlende debat samfund! Nye toner skabt af folket ! Et nyt fællesskab ! En vitaminindsprøjtning for politik og samfund!

Mange flere ville tænke anderledes om politik og vi ville føle motivation for medansvar ! Det ville være synligt, hvor vi kunne bidrage, og vi ville i det hele taget opfatte vores folkestyre som vores med forpligtelse, ansvar og frihed !

Jeg forestillede mig at en ny åbenhed ville genere højere omstillingshastighed, nye produktionsformer, anderledes økonomisk tænkning, nye fagforeningsmål, nye arbejdsgange, nyt mod!

Nu tænker jeg ikke, jeg har nogen politikere som læsere, men det er dejligt at få det ud alligevel !