Vælg en side

Efter at jeg igår reflekterede over regeringens nytænkning, må jeg sige, at et ministerium gør noget andet !

Det er miljøministeriet jeg her tænker på ! Det er et af de steder, hvor jeg tænker, der er en klar retning !

Næsten dagligt kommer der nye pressemeddelelser om nye tiltag til gavn for miljøet. Det gælder klima, energi, vand og affaldsplaner !

I dag kom der en pressemeddelelse om kommunernes klimaplaner ! Alle 98 kommuner skal med udgangen af dette år have en klimaplan, ligesom de i flere år har udarbejdet en affaldsplan !

Et forhåbentligt ambitiøst projekt, som kan ændre vores byer til mere spændende byer !

Klimaplanen indeholder både håndtering af oversvømmelser og nytænkning ! Det er super!

Nytænkning betyder virkelig NYTÆNKNING ! Hvordan skal regnvandet løbe væk i fremtiden ? Hvordan kan vores boliger også se ud? Og hvordan bliver vores byområder ?

Hvilke områder er særlig følsomme for oversvømmelser ?

Grønne tage aflaster kloaksystemet og samtidig skaber de et bedre bymiljø, hvilket betyder flere glade mennesker ! Grønne byer hilses velkommen ! Det kan jo være der bliver plads til et par dekorerede spande oveni!

www.klimatilpasning.dk

Igennem de sidste 60 år har vi arbejdet intenst på at vores jord kan klare ALT !

Vi har brugt af vores råstoffer på jorden, som om der ingen ende var på det ! Vi har hovedløst forbrugt af jordens ressourcer og vi har naivt troet, at når der var brugt op, så var der erstatninger !
Den vej må ændres og de store hindringer, er de økonomiske interesser, som viser sig i klimatopmøder, hvor kun ganske få viser alvor for klima, råstoffer og alternative energiformer.

Havde vi ikke haft disse bremser i store styrende virksomheds mastodonter, med kun økonomiske gevinster som eneste parameter for succes, så havde meget set anderledes ud !

Med den nye klimaplan er der lagt op til at kommunerne sætter nye tiltag igang!
Vollsmose er et område jeg ofte færdes i, og det ville se anderledes ud med grønne tage, små haver og en selvforsynende tankegang! Det vil skabe et bedre socialt miljø, og det vil igen kunne aflæses i de sociale budgetter ! Tænk i helheder !

http://natgeo.dk/folk-og-kultur/verdens-byer/groenne-tage-blomstrer-i-verdens-storbyer

Et andet rigtig godt tiltag fra Miljøstyrelsen er, at der nu åbnes mulighed for at virksomheder selv kan aftage deres affald ! Dermed vil den bevidsthed øges og meget mere vil blive genanvendt !

Det vil sige at en virksomhed, der f.eks. laver fyrfadslys, selv kan aftage al den aluminium der anvendes til lysene. Det vil være godt for råstofanvendelsen.

Nespresso, som er konkurrent til min kaffe, har også indført dette i andre lande, og de har målsat at 75% af deres kapsler ( aluminium) skal genanvendes ! De er allerede igang i andre lande, og nu kommer Danmark måske med !

Min kaffe har dog lige fået en 1. præmie i Paris for at fremme økologi og bæredygtig udvikling og energi ! Yes ! OG den smager vidunderligt !

www.pollutec.com

Masser af god stil !