Vælg en side

Et par geder på Lærkeskolen har fundet lykken!

De spiser økologisk restemad. De bliver talt med og beundret af skolens børn. De får kun det bedste af det bedste og de har masser af plads !

De er en del af et økologisk projekt med geder, heste og vildsvin ! Og der skal dyrkes grøntsager og champignon ! Heldagsskolen Lærkeskolen udnytter dermed et græsområde og lidt skov på allerbedste vis ! Det betyder, at deres børn får mulighed for at lære ved at gøre! Den allerbedste læringsform! De får jord under neglene og snottet løber af næsen, alt imens man arbejder med såning, høst og kælen af dyr ! Disse børn og unge får mulighed for at undres, spørge, erfare og forme deres værdier på sådan en skøn mark !
Det handler også om at undgå madspild og forholde sig affald, som et nyttigt produkt !
Viden som er mere end viden ! Det er en følelse og værdi, der skal mærkes, så den bliver en del af mennesket !
Den måde at lære på er i den grad forsømt, og på den mest forargelige måde er den blevet tilsidesat i skolesystemerne og i forældreopdragelsen i mange år ! En fuldstændig amputeret læringsopfattelse er blevet kreeret i modeller og metodernes hellige navn! Man bilder sig stadig ind at røv i sæde er den bedste model og med en lærer som opgaveuddeler !

Nå, nu skal der ikke siges mere om det ! Men dejligt for mig, lige at få mulighed for et lille slag i læringsbollen!

Lad endelig dette gode budskab, om haver i skoler, brede sig med lynets hast, så enhver kedelig beplantning på en skolegrund får en nyttehave !

I min øresnegl er der oveni blevet fortalt at Jakob Gjerulff er en kompetent dyrker af grønsager uden jord ! Han har lavet en hjemmeside www.plantefabrikken.info/‎ ! 

Det er en drøm for Lærkeskolen at få et samarbejde med ham. Jeg håber dette lykkes !

Lærkeskolen har modtaget fondsmidler fra Mærsk fonden til projektet ! Det letter selvfølgelig etableringen af hele marken, men man kan altid begynde med små skridt !

Lærkeskolen er en skole for børn med koncentrationsbesvær ! Helt normale børn, der ikke kan høste af de normale skoletilbud ! Lærkeskolen er beliggende i Årup, og de har mange dejlige vinkler på samvær og læring med børn ! Bl.a. et værksted hvor man lugter af olie og smørefedt fra maskiner, knallerter og biler ! Her bliver mellemmaderne altid lidt sorte og med lidt oliesmag !

En app med spillet Hay Day er ganske gratis: Et spil hvor du høster afgrøder, fodrer dyr, laver kager og juice, sælger varer osv. Spillet er kun et spil, men det er sjovt og der er masser af analysemuligheder i dette lille spil. Man kan ikke kommunikere med andre spillere, men man kan se deres farm og handle med dem! Det er yderst interessant !
Dermed kan man spille et spil, og lære sig at holde orden på sin produktion eller finde motivationen til at gøre det hele i virkeligheden ! I spillet er der også geder, og de har tørklæder på ! Sjovt ! I det hele taget er det super fantastiske dyrefigurer, der er i spillet !

Gedelykke er lige nu !