Vælg en side

Nu er det heldigt, at der er noget der hedder blog!

Så kan man skrive sig ud af sine evt. frustrationer ! Eller man kan skrive om småt og stort, der optager ens hjernekapacitet! Man kan skrive om glæder og udfordringer, og man kan henlede opmærksomheden på andres gode og kloge tanker og ideer !

Det at man udgiver sin tekster, er efter min opfattelse det helt store scoop ! Det skaber for mig mere retning, at jeg skriver til nogen ude i rummet ! Det giver en mening og aktion for mig!
Det rykker måske ikke i de helt store sammenhænge, selvom det nogen gange var det der burde ske!

Der er mange der har skrevet både videnskabelige, ideologiske og provokerende tanker i hundredvis af år, uden at det rykker på vores samfund ! Og det er forbavsende og forundrende, fordi vi altid leder efter det rigtige, men gør det forkerte ! Vi leder efter fred i verden, og får flere krige i stedet for ! Vi leder efter demokrati og får topstyring og bureaukrati i stedet for! Vi leder efter miljøforbedringer og får mere forurening i stedet for ! Vi leder efter gode arbejdsmiljøer og får stress i stedet for !

Og det er ikke fordi, der ikke er skrevet om det !

Der er skrevet mange kilometer bogstaver og ord om disse emner og lidt sker der her og der !
Mandela har ikke levet forgæves, når det handlede racediskrimination og apartheid. Han betalte en høj pris for den kamp !

Gro Harlem Brundtland satte for første gang vores globale bæredygtighed på dagsordenen i 1987 !
Rapporten hed : “Vores fælles fremtid ” og rapporten hænger sammen idet den omhandler alle dele af bæredygtighedsforståelsen ! Den rapport har siden været næringen til adskillige Rio deklarationer og videre til Klimatopmøder, uden den store fremdrift !

Jorden betaler stadig uden de store revolutioner !

Al Gore har i nyere tid fulgt op omkring måden vi behandler vores klode på !

Dalei Lama står bl.a. for en fredelig og ikke voldelig verden, og via hans store netværk, når han ud til millioner af mennesker ! Han udtrykker ofte håbet om fred og en ikke voldelig verden. Et selvstændigt og frit Tibet. Millioner deler dette ønske med ham, men åbenbart er det de forkerte mennesker, for endnu har Kina ikke tænkt sig at sige: “Vi trækker os og undskylder forstyrrelsen ! “

Dalei Lama er en reinkarnation og der kommer flere efter ham, men altså helt ærligt, Kina besatte Tibet i 1950 !

Rækken af velmenende, overbevisende, kloge og stærke mennesker med budskaber, der kan gavne os som mennesker og gøre jorden til et bedre og renere sted at være, er lang !

De har talt til store forsamlinger ! De har skrevet bøger og artikler! De er kendte i hele verden for deres budskaber og holdninger ! De forstyrrer grådigheden og magtbalancen et øjeblik, hvorefter det hele vender tilbage til det normale : Magt og grådighed !

Jeg er der også et eller andet sted, for jeg skriver også om det, uden at være kendt eller særlig videnskabelig ! OG måske er det naivt at ønske en anderledes verdensorden eller bare et samfund med andre handlinger, som fører til en ny status !

Pyh ! Hvordan kommer jeg ud af det her ? Det bliver tungere og tungere !

Nu har jeg gået rundt med dette i hovedet og godt vidst, at jeg skulle finde et nyt spor ! Det her fører jo ingen vegne hen !

Og som det ser sortest ud for skribenten, kommer der en redning, ja endda flere !

Her er den !
http://www.thegrocer.co.uk/topics/hitting-food-waste-targets-would-save-europe-62bn-a-year/353688.article

EU kan tjene masser af penge på dette ! Så spidses der ører !

OG ikke nok med det ! Vi kan reducere forbruget af god agerjord til at producere overforbrug !

Halleluja ! Hvor er det godt, det blev bragt til torvs og nogen fik den gode idé !

Den anden er : http://www.dr.dk/Nyheder/Regionale/MidtVest/2014/01/13/173345.htm

Danmark er virkelig førende på VINDMØLLEENERGIEN ! I resten af verden ser det derimod sort ud !  Fordelingen af VERDENS  energiforbrug for 2012 ( kilde : http://www.bp.com/)

Olie : 33%
Kul: 29,9%
Naturgas : 23,9%
Vandkraft : 6,7%
Kernekraft : 4,5%
Vedvarende energi : 1,9%
Biobrændstoffer er faldet og Solenergi er ikke specificeret !


MEN der er plads til store globale forbedringer ! Så sæt igang!