Vælg en side

Whoop så er der gået noget tid siden jeg sidst fik brug for at læsse af på min blog !

Jeg har nu besluttet, at det denne gang skal handle om noget mere jordnært end mine politiske, samfundsmæssige betragtninger ! Men måske jeg ender der alligevel !

Jeg har haft mange emner indover denne blog !

Jeg vil fortælle om nogen fantastiske stærke mennesker i skyggen af det danske samfund og hvor hverdagen er regler, strukturer og procedurer !

Jeg er blevet underviser på VUC i en periode. Et hold af unge mennesker, der er på vej i uddannelse, job eller andre forløb ! Et hold sammensat unge med et aldersspring fra 18-36 år ! Et hold med vidt forskellige afsæt og med ligeså forskellige mål for deres videre færd !

Udgangspunktet er et 12 ugers forløb, for at kunne modtage SU ! Fagene er de traditionelle dansk, matematik, samfundsfag og engelsk !

Der er løbende optag, hvilket betyder at der kan komme nye til hele tiden ! Optaget fortsætter til der er 25 på et hold !

Jeg føler mig beriget af disse unge mennesker ! de har så meget at byde ind med, og måske er det Mette Frederiksens reform, der udmønter denne nye linje med det formål at gøre alle uddannelses parate.

Min fornemmelse er, at disse unge mennesker gerne vil være i en reel uddannelse, gerne vil have en praktikplads, gerne vil arbejde. Men systemet, krisen og andre vanskeligheder har gjort dem til kastebolde i et system, hvor de skal følge en masse kurser og linjer, de ikke selv har valgt !

Jeg er dybt imponeret over denne gruppe! De viser styrke, udholdenhed og stor tålmodighed med et tilbud de ikke selv har valgt ! De har heller ikke selv valgt den kurs, at være på et studieforberedende hold ! Nogen af dem er blevet vraget mere end én gang! Vraget i praktik udbuddet eller i ansøgningsrunder!

Alligevel møder de op, tænker positivt og fylder hinanden med god energi ! Arbejder og lader sig udfordre !

Hurtigt er det blevet en god gruppe, der socialt fungerer godt sammen og sætter ting i værk !

Dejligt ! Jeg er taknemlig !