Vælg en side

Så blev valget til EU parlamentet overstået ! Og alle kender mere eller mindre resultatet!

Kasper Eistrup forsanger i gruppen Kashmir har arbejdet en del både kunstnerisk og filosofisk med de 7 dødssynder. http://www.kristeligt-dagblad.dk/kultur/kasper-eistrup-og-de-syv-d%C3%B8dssynder

I stedet for at jagte det modsatte af grådighed ( griskhed), hovmod, vrede, frådseri, misundelse, begær og ladhed og ønske vores samfund fri for dødssynderne, så udtrykker Kasper Eistrup det som et menneskeligt vilkår !

Det giver god mening, og jeg tror det er sådan det er ! Jeg har ofte undret mig over vi stadig er totalt i lommen på firmaer der udnytter os i deres helt igennem grådige og begærlige kamp om magt og penge ! Og jeg er forbavset over at vi, pøblen, ikke formår at lægge disse firmaer ned og få dem på andre tanker !
Jeg har undret mig over at vi stadig har så lang vej med klimaforbedringer, social og økonomisk balance samt en velfærd der bygger på andet en økonomisk vækst !

I 1987 formulerede Gro Harlem Brundtland den første bæredygtighedsrapport om vores klima, livsstil og driften i nogen af dødssynderne !

“Bæredygtighed angår hele verden, både rige og fattige samfund. Begærlighed og kapløbet om større profit
betragtes som årsagen til størstedelen af verdens ikke-bæredygtige
udvikling. Den industrialiserede verden har 20% af verdens befolkning,
men den forbruger 80% af verdens ressourcer. Desuden er mange af de ikke-bæredygtige projekter i den tredje verden blevet sat i stå på grund af “gældskrisen” – de fattigste dele af verdens befolkning må ofre sig for at kunne betale statsgæld til de rige banknationer.”

( Kilde: wikipidia )

På det bæredygtige Hotel : HOTEL HOSTAINABLE er vi inspireret af Brundtlandrapporten ! Og vi har samtidig et stort ønske om at den bæredygtige profil og livsstil får meget mere vind i sejlene!
At vi kan skabe luksusophold med lokal forankring, fællesskab og et ægte værtsskab !
At vores hotel, hvad enten det er genbrugsbyg, teknologisk bæredygtigt byg eller renoveringsbyg kan mønstre og være ramme for et bæredygtigt og samvittighedsrent ophold for turister, forskere, netværkere og fællesskabselskere.

Jeg vil stadig ønske at vi får mange hoteller med den profil !

Men hvis det er rigtigt at de syv dødssynder er et livsvilkår, så kommer vi aldrig derhen, hvor verden ser anderledes ud!

– og den tankegang understøttes af gårsdagens valg !

Hvorfor har EU politikere, kommissioner og parlamenter ikke i højere grad arbejdet for at værdsætte de gode dyder/ værdier : fællesskab, anstændighed, drivkraft, positivitet, social intelligens, værdighed og nydelse?

Sikken et Europa vi kunne ha´haft !
Jeg frygter nu et helt andet Europa og det der er værre!

Dansk Folkeparti, det britiske UKIP,  Folkebevægelsen mod EU og mange andre landes EU modstandere, kan i bedste fald få det nuværende system til at reflektere over situationen ! En refleksion der bør handle om kommunikation, bureaukrati, nærhed og gode værdier.

 Skal jeg tolke på kommentarerne fra de andre partier i går, så er jeg ikke et sekund beroliget !
Fra statsministeren savnede jeg i den grad lidt intelligent analyse og svar. Og Venstre havde travlt med at svede i deres eget resultat ! SF var bare glade for den nye stemning og svømmede rundt i brede smil. Det burde de ikke gøre, for deres grønne profil i EU får det da ikke let !

Altså ingen i det danske folketing ytrede nogen tanker over det signal der blev leveret !

Men det skaber forståelse, at vi må erkende at vi nok ikke kan ændre på dødssynderne! Og jeg har i lang tid haft så svært ved at forstå, at vi ikke som befolkning kunne blive enige om at nedlægge de helt store magt virksomheder ned. At vi var blevet enige om renere have, renere luft, bedre livsgrundlag for mange flere ! At vi havde syv glæder i stedet for synder !

Kunne det ikke være en sindssyg god udfordring!? NY UDFORDRING! NYT MINDSET!