Vælg en side

En dejlig tur til Lild Strand, hvor vi boede i et smukt hus med direkte udsigt til havet, smukke solnedgange, skybilleder og uendelighed.
Hvor kan verden dog være smuk, inspirerende, motiverende og vidunderlig let.

Men når blikket igen vendes mod vores omverden, er det ikke længere så let. Så fyldes vores øjne, ører og tanker med krige, konflikter og dramaer. Historier vi med interesse sluger som højdepunkter i
TV kiggeriet.

Det er nærmest ikke til at fatte, at det skal være så svært at blive enige om landegrænser, magtfordelinger, bæredygtighed og fornuft i livet. Det er ikke til at fatte at vi med ganske få fælles bidrag kan ændre på hele vores økosystem.
Vi har allerede været dygtige til at skabe ubalance på mange områder og vi besidder intellektet og evnerne til at ændre den anden vej igen. Et bedre økosystem for os selv og vores medmennesker.
Men åbenbart er det nemmere at gøre alt det forkerte.

Hvorfor har vi store firmaer, der kun tænker ud fra grådighedsbegær? Hvorfor er der stadig ikke styr på vores økobalance på vores planet ?
Hvorfor har vi ikke løst de mest simple forureningsudfordringer? Hvorfor kører vi stadig i benzin biler? 
Hvorfor lærer vi ikke at passe bedre på vores helt egen verden ? Hvorfor fortsætter vi vores historie
på denne grådige facon?

Det kan sagtens gøres forskelligt og med frihed, blot vi medtager vores højt udviklede samvittighed tilsat lidt moral, etik og ansvar. Mere viden med plads til eksperimenter og innovation er et godt krydderi. Lidt mere venlighed og overskud er cremen, der gør det hele mere rart og fremmer et bedre
miljø for os selv, vores efterkommere og vores historie. 

Det ville se helt anderledes ud hvis de store magthavere påtog sig et ansvar og en beslutning om, at de nuværende virkelig alvorlige kriser skal løses med innovation, nytænkning og fred.

I virkeligheden ville jeg gøre opmærksom på, at affaldet også gerne vil sorteres i sommerhusområder.
Men affald, læring, historie, krig, samvittighed og moral hænger godt sammen. Så hvad pokker, det bliver ved dette i dag.