Vælg en side

Spændende dag med plastik. En konference arrangeret af plastikbranchen om hvordan plastikforureningen i verdenshavene ser ud og hvad der kan gøres ved det.

Interessante oplæg med barske fakta.

Det første oplæg fra stifteren af Plastic Change, Henrik Beha Pedersen bekræftede udfordringen om den store mængde plast i havet. Vi leverer 10 millioner tons plastik til havet hvert år.

De fleste fisk, fugle og havpattedyr har plastik i maven.

Mallemukker, Albatrosser, Skildpadder og store havpattedyr, som vi forbinder med smukke og vilde naturoplevelser findes stadig eller endnu. Smukke hvide strande hvor vi kan nyde naturens forunderlige verden er nu mange steder pyntet med plastaffald.

De menneskelige krav til naturen er, at naturen skal være modstandsdygtig overfor vores håndtering af affald. Naturen gør det så godt den kan, men den er ved at møde grænsen og vi må på sigt acceptere at se vores egne handlinger midt i den smukke natur.

Verdenshavene er fyldt med plastaffald og 70% af plasten ligger på bunden. Det meste er en suppe af små partikler

Der er ingen løsninger på plastik suppen. Ikke endnu og mængden fortsætter med at stige.

Mikroplastikken, som er de bitte små partikler plastikken omdannes til er nu at finde i vores egen fødekæde.

Handlingsplanen er usikker, men vi må mødes i et værdifællesskab omkring et plastfrit hav.

Løsningerne findes på land – og de er ikke fundet endnu.

læs mere og del informationerne om plastik i havet http://plasticchange.org

Det var i 1987 Brundtland rapporten grundlagde de efterfølgende Rio deklarationer og topmøder. Det var i 1987 Gro Harlem Brundtland i rapporten fortalte om bæredygtighed for mennesker og natur. Det var i 1987 Brundtland rapporten anviste opgør med grådighed og en anden fordeling af verdens ressourcer. https://da.wikipedia.org/wiki/Brundtlandrapporten

Nu har vi 2015 og vi er begyndt at tale mere om bæredygtighed. Der er opmærksomhed på miljøet og forureningen, og der handles også mere seriøst netop nu – men det er desværre langt fra godt nok. Effektive og højt uddannede politikere, embedsmænd og virksomhedsejere har ikke formået at skabe de store resultater for bæredygtighed og anderledes fordeling af vores ressourcer.

De har givet deres grunde – profit, grådighed og magt. Vi andre kan godt ændre denne verden. Det er vi nødt til. images-2AlisonsAdventures_Plastic_3-1
( kilde Wikipidia)                                                                          ( kilde Alysons Adventure)

 

Info om de andre oplæg følger.