Vælg en side

I dag er der opstillet 4 forsøgsstandere til indsamling af affald. De står langs kysten ved Nyborg og dem som gerne vil have et affaldsfrit og dejligt naturmiljø, kan nu nemt hjælpe til en ren og skøn kyst. Ved standeren er der både handsker og poser. Det er nemt. Som vandrer, løber eller hvad man nu er kan man tage en handske og pose ved standeren og samle det op man ser på turen.
Efterhånden vil turen forhåbentlig blive affaldsfri og man bare nyde den smukke natur.

Kvinden bag denne idé er Inger Mechlenburg. Hun løber ofte ture i naturen og nyder den skønne natur. Desværre forstyrrer det sansernes fulde oplevelse, når der ofte ligger henkastet affald her og der på turen.

Hun fik ideen til en ny type affaldsopsamler. Hun søgte penge fra fonde og indledte samarbejde med Nyborg kommune.

Inger har sin egen hjemmeside og der kan man se standeren og læse hele historien http://www.crowberries.dk

Endnu et godt initiativ til affaldsopmærksomheden.  Det er nemlig ofte, når man er ude i naturen eller på cykeltur, at man ser alt det henkastede affald. Ofte har man ikke lige pose med til indsamling, så man samler det man kan i cykelkurven og resten må så bare ligge. Nu er der mulighed for at tage både handsker og pose med og lægge affaldet i en af de mange affaldsstativer der står både ved veje og kyster.
Ordningen er et forsøg i et år, og bliver den en succes, kan det være der opstilles mange flere rundt omkring i landet. Målet er REN NATUR.

En rigtig god idé til gavn for miljøet og for sanseligheden. Tak til Inger for denne dejlige idé.
IMG_8962 IMG_8967IMG_8971