Vælg en side

 

 

Forstil dig et mødelokale designet med vaskeri ting. En tørresnor med fine hvide bomuldsting, vaskebrædder som dekoration og en rigtig rulle til at presse og glatte – så resultatet af vasken er knivskarp og glat. I loftet hænger tromlerne fra de moderne vaskemaskiner. Utrætteligt har de kørt rundt, først den ene vej – så den anden vej. Nu tjener de til oplysning og klarhed over tingene.

Det rene sted, hvor det der besluttes, er i orden. Man påvirkes af rum. Et blidt og roligt rum.

Efter Vaskerummet træder vi et øjeblik ind på toilettet. Et anderledes sprælsk, blomstrende og venligt toilet. Her er der ved første øjekast intet plastik. Al opbevaring er lavet af genbrugstræ.

Videre går det til nogle af medarbejdernes kontorer. Alle medarbejdere har fået mulighed for at give netop deres kontor et personligt præg.
En har rør hængene som knagerække. De kommer fra de store sug, der anvendes i tætbyggede boligområder.  En har brugt korkpropper og en har lavet en væg af bogrygge.

Overalt er der tænkt genbrug, upcycling, recycling og i Olietønden, som også er et mødelokale, er bilsæder lavet om til konference sofaer.

Om du kigger den ene eller den anden vej, så er der spændende løsninger at finde.

Sikken en arbejdsplads. Tænk at være sådan et sted. Det må virkelig være rart.

Det er nogle af medarbejderne der har lavet planen for renoveringen af direktion og administration af Odense Renovation. De har selv udført en del af arbejdet og andet har andre medarbejdere hjulpet med. Det er imponerende at se hvor meget en stab vil gøre for sin arbejdsplads. Der lyttes til medarbejdernes ideer og de bliver ført ud i livet i fællesskabets ånd.

Takket være den kreative del af befolkningen, har vi fået en gave i spændende bæredygtige designs og en miljøbevidsthed der er stadigt voksende.

Vi køber ikke bare nyt mere. Vi køber nyt med en større opmærksomhed på den historie produktet bærer med sig.

Vi genanvender mere og selvom ikke alt er nyttigt at genanvende, så er der langt mere vi kan genanvende.

For eksempel er lamperne i Vaskeriet tromler lavet af metal. Det kan omsmeltes og anvendes igen, men her sparer man den proces, man sparer også at nyt metal skal udvindes til andre lamper og ikke mindst fortæller man historien om et produkt, der kan produceres med længere holdbarhed. En vaskemaskine kan produceres til at holde i mange år, men markedet har vist os, at vi skal bare skifte ud, når noget af det går i stykker. Det er vi nu mange flere, der tænker over og vi forsøger i stigende grad at reparere, og det er godt for miljøet.

Jeg har allerede vist de få billeder jeg tog til nogen af mine venner, og de blev så inspireret, at de gerne ville se det sted, og de vil også ha´sådan en arbejdsplads.

Odense Renovation har lavet et spændende koncept med de ildsjæle de har, og åbnet ballet for endnu mere bæredygtigt genbrugsdesign.