Vælg en side

Tag ud i verden og find din passion. Gør det til din levevej. Det er det Kira Kampmann har gjort. Det valg foretog hun for 15 år siden i Fransk Polynesien.

Sådan begynder aftenen om PERLER. En event arrangeret af Tina Gjersen og Evelien Kofman

http://gjersen-sav.dk/  

https://www.facebook.com/Guldsmed-Evelien-Kofman-2108638012717445

Jeg anbefaler et kig på deres håndværk.

Fuldstændig uvidende omkring perler sidder Lone ( min perleven) og jeg i spejlsalen i Borgerforeningens hus i Svendborg sammen med 20 andre kvinder, for at få et indblik i dette univers.
Der er opstillet 4 borde med primært perler, men også smykker lavet af Tina og Evelien.

Kira fører os sikkert og hjerteligt igennem hendes liv med perler. Hun fortæller om en passion, en forelskelse i perlens skønhed, en eventyrer på rejse, en forbruger og beskytter af naturen og en branche, hvor viden, håndværk og passion er indbyrdes afhængige.
Hun fortæller om de bæredygtige perlefarme rundt om i verden, som hun besøger, og om hvordan de truede koralrev kan beskyttes og reddes af perlefarmene. Jeg havde ikke på forhånd tænkt på bæredygtighed og perler, så min respekt for disse smukke perler og deres dyrkning vokser i takt med Kiras bæredygtige tankegang.
Da foredraget er slut indtager vi perlebordene. Vi kigger, rører, føler, snakker og fantaserer omkring bordet med hundredvis af spændende perler og nu med en ny indsigt i denne fascinerende verden.

Fremtiden ser lysere ud for os alle, når vi som forbrugere køber mindre, men bedre. Det gælder alle forbrugsvarer.

Tekstilbranchen mærker allerede denne trend og madspild er der også fokus på. Vi er blevet meget mere kritiske, når vi for eksempel køber nyt tøj. Vi vil nu i stigende grad kende et  produkts vej fra stof til tøj. Det gavner rigtig mange mennesker og skaber en sundere produktion.
Nu kan vi nemmere forestille os klædt på i en enkel økologisk påklædning med sko af svampelæder og et elegant smykke med for eksempel Tahiti perlen.

Kira mindede os også om vigtigheden af at følge sin passion. Tak for det hele.
Besøg hjemmesiden : http://marcharit.com/da/home/

 

  Manchetknapper vandt kunstpris i Australien. Tahitiperlen er den mørke i guldringen.