Vælg en side

Det er som et spirende forår. Alting springer ud og livet begynder igen igen på en frisk. En ny start. Vinteren har vasket det hele rent, og vi gnider øjnene og blinker mildt til solen. Vores celler fyldes af ny energi og nu er vi klar til at rydde op, så nye frø og være i denne friske lykke.

Uanset hvor mange år jeg har samlet forår ind, så er det stadig lige skønt.
Det der er, som et spirende forår, er den spirende nye tankegang om at være en del af et bæredygtigt univers.

Det er i dag almen viden, at jordkloden også trænger til en ny start, ny energi og til at se nye frø. Det er i gang, også selvom det er trægt, forvirrende og for nogen forstyrrende, så er det kommet for at vokse.

Den vækst som vi her kan få mulighed for at opleve er enorm.

I mange år var vækst en forbedring af levestandarden. Bedre huse, bedre og mere mad, bedre sundhed, bedre og mere uddannelse og folk kom ud af fattigdom og armod. Det var godt for alle.
Væksten blev til en forbrugerfest. Festen er gået helt over gevind og nu er hverken levestandard eller forbrug længere sundt.

Derfor er jordens forår en anderledes vej, og det er den bæredygtige vej, som kun har et mål for vækst, og det er klodens. De næste mange år er det klodens vækst der tæller.

Det har vi ikke prøvet før. Vi har ikke prøvet at sikre den jord vi står på et bedre liv.

En opgave for os alle på denne jord.
Hvordan skal vi blive enige om denne opgave? Hvem gør hvad, og kan vi overhovedet gøre det rigtigt?

Det kan blive en rigtig spændende epoke i vores tid. Alt hvad vi gør bliver til jordens bedste. En spændende ambition at have. Bedre klima, bedre mad, flere genanvendte produkter. Flere nye fællesskaber. Anderledes læring.

Hvad er det vi skal gøre mere?

Hvad skal vi gøre mindre?

Hvad skal vi stoppe med ?

Hvad ville der ske, hvis vi stoppede med at producere for eksempel tekstil?

Kunne vi forandre og genanvende alt det tekstil vi har for meget af?

Hvad ville der ske, hvis vi stoppede med at producere biler ?

Kunne vi producere nye biler udelukkende af gamle biler?

Hvor mange år kunne vi klare os med det vi har?

Hvad ville der ske, hvis satte os for, at tiden skulle bruges til at sysle noget mere?

Det kan være svært, at vide hvor man skal begynde og hvor man skal ende.
Vi kan hente god inspiration, både i det nære og i det fjerne. For eksempel dette link. Her har man gjort det umulige muligt. http://www.friendsofgaviotas.org/

Vidensfolk ved en masse om hvad man kan gøre, og historien kan lære os en masse. Her er et link, hvor kemikeren blev inspireret af sin morfar. https://ing.dk/artikel/cider-gav-inspiration-til-giftfri-flammehaemmer-59494

Denne viden er god både for mennesker og jord.

Vores egen omtanke er også en god ven for jorden. Her er et eksempel på inspirerende formidling.

https://verdensbedstenyheder.dk/

Min far sagde engang for over 40 år siden : ” Vi udrydder os selv” . Det var før jeg forstod de store sammenhænge og jeg syntes min far var negativ, pessimist og tvær at have med at gøre. Men når jeg ser tilbage på min forældres livsstil, så forstår jeg, at jeg har lært meget af dem, og jeg ved de dengang tænkte på, hvordan det hele skulle gå.

Jeg er glad for at bidrage til en mere bæredygtig verden gennem min historie, min blog, mine produkter, Repair Café og mere der er i støbeskeen.

Jeg håber at verden vil erstatte socialismens ideologi og det kapitalistiske system med ØKOLOGISME. Her kan man lægge kimen til en bedre verden for kloden. Politikerne kan begynde at sige nye ting og handle på andre måder.

 

Håb, handling og høst.