Vælg en side

Et drivhus af genbrugsmaterialer – næsten.

Et drivhus med lidt tomater og chili. Jeg havde længe haft lyst til at få et drivhus af genbrugsmaterialer. Jeg var vild med dem jeg så på nettet. Sådan et ville jeg også have.

Kunne jeg gøre det? Efter lidt research over hvem der ellers kunne og inden for en overskuelig økonomisk ramme, blev jeg bestyrket i at denne opgave ville jeg godt prøve at tage livtag med. Jeg havde hjælpere til rådighed, da jeg ikke før havde prøvet at kaste mig ud i et lignende projekt.

Jeg begyndte at kigge efter gamle vinduer. Men allerede efter kort tid kunne jeg regne ud, at jeg skulle køre en masse for at få nok af gamle vinduer samt at de ikke var helt billige.
Jeg begyndte at kigge mig omkring meget lokalt og for enden af vores vej var der muligheder. Der lå stolper fra et gammelt drivhus. Disse stolper kunne anvendes og dermed blevet skelettet til drivhuset fundet.

Jeg lærte at save ud til lasker og byggede dermed 5 hele fag med tag og sider i en konstruktion. Når de stod på remmen, skulle glasset være det samlende element. Til at samle konstruktionen skulle der anvendes lasker, som er trekanter til samling.

Var heldig at få genbrugsglas fra termoruder, og målene passede perfekt til at undgå overlap på glasset. Men det vidste jeg ikke, da jeg konstruerede elementerne. Men heldet var med mig.
Vi havde i forvejen en del træ og det blev anvendt til lister.

Det tog mig tre – fire måneder fra jeg begyndte at måle grunden til drivhuset stod med tomater. Grunden blev lavet med 4 brugte cementrør, som blev skåret til, så de bare var et rør. Lærte pæleborets fordele.

Jeg har lært meget om håndværk, øvelse, der gør mester og procesforløb. Fra idé til handling. Det har været et forrygende projekt med en masse udfordringer, og det var spændende at tænke både i konstruktion og design på samme tid.
I forhold til en bæredygtig tankegang er jeg kommet meget godt i mål.
Træet er genbrug, undtaget remmen. Glasset er kasserede termoruder og de er 4 mm tykke og derfor mere holdbare. Malingen er økologisk maling fra http://www.auro.dk og da jeg malede summede bierne omkring mig, og jeg var lykkelig over at jeg anvendte denne naturvenlige maling.
Planterne er en foræring og de er dyrket af frø indsamlet fra sidste års høst.
Jeg har brugt nye skruer og gummilister.